Как се прави сайт?


Rate this post

Много често задаван въпрос – “Как се прави сайт?”

Снимка

Може би много от Вас са си задавали този въпрос на един или друг етап от своя живот и професионално разивитие. Вероятносте го чували от Ваши близки, които имат малък или среден бизнес и също се питат как се прави сайт. Може би самите вие имате бизнес или идея и искате да ги представите в интернет пространството.

Как се прави сайт? Ами как?

Ето как се прави сайт:
Първото нещо, за да си направите сайт е да имате концепция за това какво искате да представлява Вашият сайт и за какво ще Ви служи – за имидж, за да популяризирате част от услугите и продуктите си, за да продавате през него…
Недейте да изпадате в подробности и детайли, оставете на хората, които с това си изкарват хляба и знаят как се прави сайт. Те ще ви зададат много насоки и решения как вашия сайт да е успешен.
Втората стъпка към отговора на въпроса “как се прави сайт?” е да попаднете на хора, които не просто ще направят вашия сайт, но ще го накарат да работи за вас. Това означава, че не просто ще подредят елементите на сайта ви в добра композиция, и ще ви таксуват по 50 лв. на страница, но ще ви обеснят от какво значение е текста, поместен на тези страници, ще ви обеснят за нещата, които не се виждат от потребителя, но следва да са налични на Вашия сайт, за да бъде откриван от потенциалните ви клиенти.
Третия подотговор на “как се прави сайт?” се крие в това да си изберете хост и домейн. Казано с прости и разбираеми думи, домейн е името на вашия сайт, поместено в част от пространството на интернет мрежата. Основен съвет – не избирайте домейна, а също и хоста по цената. Осведомете се първо какво значение имат различните домейни /.com; .bg; .eu; .net; .org; .info; .co; .me; . biz/ за оптимизацията на вашия сайт, и нека това да определи решението ви.
Хост или хостинг е сървъра на който е “качен” вашия сайт.
Хубаво е да изберете хост компания в България, особено ако след това ще поддържате сайта си сами – езиковата бариера е по-ниска, а по-добрите от тях биха ви дали и ценни съвети.

Е, почти стана ясно как се прави сайт, нали?

Ако са изпълнени стъпките до тук, то вече вашия сайт може да бъде “качен” в интернет пространството.
Ако фирмата или програмиста, направил вашия сайт е оптимизирал текста по ключови думи, то след около месец, месец и половина вашият сайт ще започне да се забелязва в пространството от търсещите машини и хората ще започнат да ви откриват в интернет.

Това е накратко отговора на въпроса “как се прави сайт?”. Помнете:

1. Знайте какво искате и очаквате от вашия сайт;
2. Изберете коректни партньори;
3. Използвайте сайта си коректно, за да комуникирате с настоящи и бъдещи клиенти успешно.

Рекламна агенция Буржоазия Ви предлага атрактивни сайтове на изгодни цени. За повече информация – погледнете тук – линк и на следните координати:
Телефон: 0896 239 725
E-mail: office@burjoazia.bg
Skype: artstudiob

Мартин Гочев
Следвайте ме

About Мартин Гочев

Здравейте казвам се Мартин Гочев. От 2008 година се занимавам с маркетинг и реклама. По настоящем работя с Рекламна Агенция Буржоазия, като маркетинг мениджър. Работата ми е свързана с много динамика. Благодарен съм, че всеки ден научавам нещо ново. Гордея се с доволните клиенти, които имаме. Тяхната благодарност от добре свършената работа е най - голямата отплата.