Какво е дропшипинг?Как да продаваме в Ebay и Amazon от България? 1


5/5 - (1 vote)

Мислите ли, че 20 – 60 или 100 лева допълнително на ден към вашия доход ще променят начина Ви на живот? Ако отговорите положително значи може да продължите да четете.

Благодарим за интереса, вече не се занимаваме с консултации и услуги в сферата на дропшипинг, FBA & FBM.

Какво е дропшипинг?

дропшипинг-в-ebay

Дропшипинг в eBay

Това е техника за продажби на стоки, които нямате в наличност. При продажба на дадена стока вие се свързвате с производител или доставчик на едро и предоставяте информацията за доставка. След това куриер доставя продукта направо на вашия клиент. Печалбата се получава от разликата между цена на дребно и цена на едно (производител).

Най – често дропшипинг се прилага за онлайн продажби или каталожна търговия. Но не са малко и случаите , когато клиенти посещават физически магазин или така наречените шоу румове и разглеждат мостри. Така те реално виждат и докосват това което ще получат.

Много световни сайтове като eBay и Amazon използват дропшипинг техники в своите онлайн продажби.

Предимства на дропшипинг

От гледна точка на продавача:

  1. Елиминират се нуждите от големи запаси на стоки. При традиционната търговия търговецът първо закупува стоката, складира я и след това я продава. При дропшипинг нещата се случват обратно. Стоката първо се обявява от търговеца, клиентът я вижда и закупува, чак след което търговецът я купува от доставчика и изпраща към клиента. Все по – голям дял от онлайн продажбите се дължат на дропшипинг принципа.
  2. Постигането на положителен паричен поток. При онлайн продажба в eBay, парите постъпват в акаунта ви в pay pal. При определени условия вие може да оперирате директно с тези пари. След това отивате при доставчика на едро или производител и плащате продукта с получените вече пари. Както казах по – горе разликата в цената остава, като ваша печалба.
  3. Елиминират се разходите за опаковка и доставка. Продуктът не е необходимо да идва при вас и след това вие да го изпратите на клиента си. Всичко това се поема от продавача на едро или производителя. Дори някои от търговците могат да предложат безплатна доставка за 2 дни.
  4. Малък стартов капитал. Необходимия капитал се разпределя по две основни направления: разходи за обучение и оборотни средства. Дропшипинг бизнеса е като всеки друг. Трябва да се научите как да го правите ефективно. Повечето българи , които правят успешен дропшипинг ползват обученията на компанията DS Domination. Казах че в началото е задължително да разполагаме с оборотен капитал. Като с течение на времето при определени условия няма да ви е необходим повече.
  5. Голям обем от продукти. Когато не ви се налага да закупувате предварително стоката, вие може да предоставите голям обем от продукти във вашия eBay  магазин.
  6. Може да правите дропшипинг от всяка точка на света. Вашия виртуален магазин ви дава тази възможност.

От гледна точка на купувача:

  1. Винаги получава нова стока – Повечето реализирани онлайн продажби чрез дропшипинг са на чисто нови артикули.
  2. Бърза доставка. – Два дни доставка, а понякога и по – бързо би зарадвала всеки един купувач.
  3. Възможност за връщане или подмяна на стоката – Всеки артикул закупен от eBay има възможност да бъде върнат в 14 дневен срок от датата на доставка.

Недостатъци на дропшипинг

Основния риск при онлайн продажбите чрез дропшипинг е липсата на наличности. Вие на практика продавате нещо преди да го притежавате. Ако доставчика на едро или производителя е изчерпал наличностите си ще изпаднете в затруднена ситуация. Изхода от тази ситуация е да предложите доставка на подобен артикул или връщане на парите на клиента ви.

Колко мога да изкарам от онлайн продажби чрез дропшипинг

Това е бизнес , като всеки друг. Когато вие му отделите нужното време, усилия и енергия може да се превърне в невероятно печеливш бизнес. Дропшипинг продажбите не са вълшебна формула за успех. Успехът е във вас и той зависи само от вас.

Какво-е-дропшипинг

Колко мога да печеля от дропшипинг?

Какъв маржин на печалба мога да очаквам?

Маржинът на печалба зависи от продуктите, които продавате. Например електрониките и черната техника предоставят малък процент на печалба за дропшипинг продавача. Известните брандове не предлагат добра печалба. Също така при търговия с тях може да попаднете под рестрикцията на определен закон. Но от друга страна, ако продавате неизвестни марки почти никои няма да ви направи забележка. Ebay харесва специализираните продавачи. Като начало продавайте артикули само от една категория. Това се отчита положително както от eBay , така и от клиентите ви . При мен повечето артикули са от категория Home and Kitchen. Избрал съм тази категория поради по – малкия шанс за дефект на продадения артикул и и малко известните брандове.

Увеличение на маржа на печалба от дропшипинг може да се получи от различни програми за допълнителни бонуси. При някой от тях процента печалба достига до 25 % . Важно е да знаете как оптимално да работите с подобни програми. В противен случай генерираните отстъпки няма да ви бъде изплатен.

Как можем да печелим от онлайн продажби чрез дропшипинг в eBay и Amazon от България?

Всички изброени ползи от онлайн продажби чрез дропшипинг в eBay и Amazon са вече много по – достъпни и от България. Преди малко повече от година компанията DS Domination стартира своята програма за обучения. Тези видео курсове ви показват как да станете успешен продавач в eBay и Amazon.  Стъпка по стъпка дори и хора без никакъв предишен опит в  онлайн продажби чрез дропшипинг в eBay и Amazon могат да печелят по 20 – 50 – 100 и дори 200 лева на ден.

Екипът на DSDBulgaria нараства всеки ден. Ние сме тук, за да ви помогне и вие да постигнете подобни резултати. Провеждаме всекидневни онлайн информационни блокове и обучения.

Гледайте това видео и станете част от екипа на доминаторите още сега.

П.С. Тази статия е мое лично мнение и се разграничава от дейността на рекламна агенция Буржоазия

Мартин Гочев
Следвайте ме

About Мартин Гочев

Здравейте казвам се Мартин Гочев. От 2008 година се занимавам с маркетинг и реклама. По настоящем работя с Рекламна Агенция Буржоазия, като маркетинг мениджър. Работата ми е свързана с много динамика. Благодарен съм, че всеки ден научавам нещо ново. Гордея се с доволните клиенти, които имаме. Тяхната благодарност от добре свършената работа е най - голямата отплата.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One thought on “Какво е дропшипинг?Как да продаваме в Ebay и Amazon от България?