Какво научих от семинара SEO оптимизация, социални мрежи, дигитален маркетинг с лектор Огнян Младенов


Rate this post

Като представител на Рекламна агенция Буржоазия реших да посетя безплатния семинар  на тема „SEO оптимизация, социални мрежи, дигитален маркетинг” с лектор Огнян Младенов.

Впечатленията ми от Софтуерния Университет

Soft.Uni

Ковачница за IT специалисти

Семинарът се проведе в Софтуерния университет на Светлин Наков. Участието на семинара протичаше през регистрация в сайта на университета. Направи ми пречатление, че може да се регистрираш направо с профила си от Google + или Facebook. Почти не бях виждал други български сайтове да предлагат такава регистрация.

До сега не бях ходил в сградата и с интерес очаквах да го посетя. Преди съм ходил в академията на Телерик и съм слушал различни лектори. Исках да видя дали Наков е успял да пренесе колективния и успешен дух в Софт Уни-то.

На 17-ти юли в 17.30 часа бях в залата. Беше малко трудно да я намеря, но успях. Бих си позволил да дам един съвет на г-н Наков да сложи повече външни указателни табели.

Още с влизането ми в залата се разминах с едно непознато момче, което ме поздрави.  Това приятно ме изненада. Настаних се на предните редове, за да мога да виждам по – добре. Специално за Огнян Младенов си бях взел червения лаптоп. Нали сме от един отбор ЦСКА.

Разговорите, които се водеха около мен бяха в стил team work. Всеки дискутираше как е написал даден код. Питаше „съседа“ си дали е решил домашните. Цялата зала беше изпълнена с приятелска и колективна атмосфера. Ако това ще са бъдещите IT специалисти на България, значи за страната ни има голям шанс да стане силициевата долина на Европа.

SEO оптимизация, социални мрежи, дигитален маркетинг

В 18.00 часа Огнян влезна в залата, но малък технически проблем му попречи да започнем лекцията навреме. След 15 минути борба с техниката вече бяхме готови да започнем.

Презентацията беше много подробна. За скромните 4 часа Огнян Младенов се опита да ни представи всичко най – важното. Ще Ви споделя това, което ми направи впечатление в няколко точки.

Достатъчно количество висококачествено съдържание на сайта ви.

Всяка страница от него трябва да представя авторитетна, качествена и релевантна информация. Това което се пише задължително трябва да бъде полезно за потребителя. Най – добре е да давате решение на даден проблем. Започнете да публикувате повече информация свързана с нещата от вашата сфера. Така Гугъл ще ви приеме, като авторитет и експерт. 

Задължително страница : За нас и контакти

Contact us

Връжете се с нас

Google се стреми да поставя по-голям акцент върху наличието на такива страници като знак за високо качество. Важно е да се стремим да предоставим подробна и изчерпателна информация кои сме ние и как могат да ни намерят клиентите. Ако имате затруднение с формулирането на тези текстове ви препоръчвам да се доверите на услугите на копирайтър. Рекламна агенция Буржоазия успешно работи с един от най – добрите в България – Любомир Любомиров от Рокет студио. На посочените линкове може да видите част от неговите творения:

https://www.burjoazia.bg/za_nas.html

https://www.burjoazia.bg/contact.html

Мобилна версия на сайта

Оги ни показа статистика която ни разкри, че търсенето от мобилни устройства се е повишило над 120 % за миналата година. Това означава, че сайта ви трябва да има добра мобилна версия или да разполагате с респонсив дизайн. За да спечелите вниманието на хората с мобилни устройства също така сайта ви трябва да се зарежда бързо. Гугъл казват , че оптималното време е 1 секунда. В тази връзка ще трябва да засиля скоростта на сайта на рекламна агенция Буржоазия. 

План за оптимизиране на сайта

Това е една от точките, които ми харесаха най – много. Оги ни представи подробен план, стъпка по стъпка как да оптимизираме една страница. Научих, че е добре една страница да се оптимизира само по една ключова дума. Важно е да разбере какво търсят клиентите ви. Това се разбира от второто изречение, когато ви се обадят. Например преди няколко дни ми се обади един клиент. Второто му изречение беше „Каква е цената за печат на флаери,2000 броя, формат А5?“. Ключовата дума по която трябва да се боря е печат на флаери. Използвайте тази техника, за да разберете и вашите ключови думи.

Оптимизация на Google + страницата

Google Plus

Това скоро ще се промени.

Google + не е социална мрежа, Google + е мрежа по интереси. Така продължи лекцията на Огнян Младенов. Научих интересни техники как да оптимизирам профила си и постовете в G+. Един добре структуриран пост може да се класира на първа страница в средно конкурентна ниша. Направи ми впечатление, че снимките за google + статии трябва да бъдат максимално големи. С минимални препоръчителни размери 600*900. Коментарите и споделянията допринасят за по – доброто класиране на статията. Това става натурално, когато съдържанието ви е качествено и интересно.

Отново се връщам в началото.Пишете качествени и интересни материали. Призовавайте хората към действия или т.н. call to action. Това ще ви превърне в авторитет в очите на Google и ще имате повече клиенти.

С нетърпение очаквам следващия семинар свързан с SEO оптимизация, социални мрежи, дигитален маркетинг.

P.S. Вижте мойте впечатления от SEO конференция 2014

Мартин Гочев
Следвайте ме

About Мартин Гочев

Здравейте казвам се Мартин Гочев. От 2008 година се занимавам с маркетинг и реклама. По настоящем работя с Рекламна Агенция Буржоазия, като маркетинг мениджър. Работата ми е свързана с много динамика. Благодарен съм, че всеки ден научавам нещо ново. Гордея се с доволните клиенти, които имаме. Тяхната благодарност от добре свършената работа е най - голямата отплата.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.