Обади се сега на 0879696918 и вземи безплатна консултация.

Какво за Бога правят тези хора!?

Rate this post

В един момент се запитах “Какво за Бога правят тези хора!?”
По морските ни курорти на входа на градчето цяло лято дебнат индивиди с надписи “СВОБОДНИ СТАИ”, “СВОБОДНИ КВАРТИРИ”...
Признавам – все пак има опит за реклама… разбират хората, че шансът така е по-голям да напълнят стаите и квартирите, отколкото ако стоят пред входната врата и чакат клиентите случайно да минат.

reklamna tabela

рекламна табела за прясни попчета

Съжалявам, че не снимах табелките на хазяйте…
…самоделни, на очукан картон или плоскост, с правописни грешки, опит да се изрисуват иконки за WI-FI, TV, WC и др. Имаше и такива, които върху що-годе прилична плоскост се бяха опитали да изрежат /отново саморъчно/ от самозалепващо се фолио надписи и икони…. е, признавам, тук – таме имаше и някои по-напредничави, които се бяха сетили да сложат по накоя и друга снимка на стаите, които предлагаха.

Колко струва една рекламна табела?

Малка справка, показва, че една рекламна табела, направена в рекламна къща струва около 20-30лв. Толкова, колкото е една нощувка… сезонът е 6 месеца, от които активни 3, при 70 % заетост за една стая за един човек при слабия сезон и 100% при активния, при 20лв. за нощувка, се получава, че една табелка за 30лв. може да послужи за привличане на клиенти за 3060лв.
“Е да де, ама те не могат да си го сметнат!”….
Е как могат да смятат, за да ценообразуват и да си сложат цена за нощувка, да сметнат каква е сметката на туриста и т.н.!?

Така ли е в Гърция?

В Гърция такива самоделни надписи видях само на пазара за зеленчуци и плодове, където цената се сменя понякога по два пъти в деня.
Целта ми, разбира се, не е с тази статия да накарам всеки да си поръча рекламна табела, но да акцентирам, че добрата реклама не винаги струва много пари. Е не е като в кръжока “Направи си сам”, но и резултата е далеч по-добър.

Втори живот за старите рекламни винили и табели

рекламна табела

Втория живот на един рекламен винил

Друго нещо, което ми направи впечатление, че винили от стари реклами се използват за покриване на халета, на автомивки, на някои бунгала, както и на сергийки. Минаваш и виждаш автомивка, а всъщност те гледат от стените ? хамбургер, газирани напитки, отдавна отминали промоции, нарязани, закърпени…. или пък върху рекламното послание, което е трябвало да донесе разпознаваемост, популярност и т.н. на рекламодателя сега служи върху него да се наредят надуваеми топки, пояси и варена царевица.

Какво е решението?

А решението за това е много просто. Изисквайте от рекламните агенции и къщи, които Ви обслужват да включат в договора и клауза за сваляне и унищожаване на рекламните винили след изтичане на срока за експлоатация. Може би единственото нещо, по-неприятно от това да наредят варена царевица на рекламното ти послание е това, хората да гледат реклама на вече приключила промоция…
Незнам, дали това прави впечатление и на хората, които не се занимават с реклама. Как мислите?

Александра Илиева
Follow me 🙂
Latest posts by Александра Илиева (see all)