Най – добрият клиент е доволния клиент!


Rate this post

Здравейте приятели,

Доволният клиент е най – добрия продавач.

Често се случва в приятелски разговор да споменаваме къде сме ходили, какво сме правили или пък каква диета спазваме. Доволни сме от дадени стоки или услуги и бихме искали да се похвалим на приятелите си, защо и да не им препоръчаме нещо?

Това особено важи за нашия бранш. Все повече се убеждаваме, че рекламата от уста на уста и препоръка от приятел е една от най – силните.

Как започна всичко?

широкоформатен.печат

Широкоформатен печат

В началото на октомври с нас се свърза Зоя. Зоя и семейството ? отваряха плод и зеленчук в кв. Гео Милев. Потърсиха ни, за да направим рекламни надписи от фолио. Посетихме магазина и взехме размери.   От вън имаше метални решетки. Вътре още миришеше на пресен латекс. Зоя ни сподели, че това е първия магазин, който отваря. Много се вълнуваше от това. Искаше рекламни надписи от фолио, с които да облепим прозорците. Поради решетките, които споменахме трябваше да лепим от вътре. Можеше да направим огледални рекламни надписи от фолио. В последствие предложихме на Зоя да включим широкоформатен печат.

Изготвихме дизайна и клиента го одобри. Отпечатихме и монтирахме. Рекламата бе готова в рамките на три  дни.

Най – добрият продавач е доволния клиент!

Още рекламни надписи от фолио

печатно.фолио.светеща.табела

Печатно фолио върху светеща табела

След два дни ни потърси Георги /роднина на Зоя/, който също отваря плод и зеленчук. Харесал много изпълнението и искал и той рекламни надписи от фолио. Създадохме дизайна на Георги. Той го одобри и след няколко дни се разбрахме за монтаж. Освен стандартното брандиране на витрини трябваше да облепим една светеща табела с печатно фолио. В нашата практика „печатно фолио“ наричаме широкоформатен печат върху фолио.

Запознайте се с новия ви клиент!

Още при пристигането ни в плод и зеленчука имаше освен новите ни клиенти и едно непознато момче. Представиха ни го като Мартин. Оказа се, че е познат на Георги. Мартин отваряше магазин за перилни и почистващи препарати. Искаше рекламни надписи от фолио и широкоформатен печат.  Харесва ни, като доволните клиенти ни генерират нови.

Брандирахме витрината на Георги. Залепихме печатното фолио върху светещата табела. След монтажа огледахме и вътрешния интериор на магазина. Измазаните стени и чистия под бяха първото нещо , което видяхме. Но силно впечатление ни направиха рафтовете. Масивни черни МДФ рафтове. На тях бяха поставени отпечатани и ламинирани ценови етикети. Направо не се намирахме в магазин за плодове и зеленчуци, а в бутик.  Това прави голямо впечатление на обикновения клиент.

Всички са доволни

рекламни надписи от фолио

Рекламни надписи от фолио

Направихме няколко варианта за дизайн на рекламни надписи от фолио. Идеята на Мартин бе да се направи изчистен дизайн. Продуктите бяха директен внос. Трябваше да се наблегне на това. Магазина се намираше в кв. Лозенец. Предложихме да направим бели рекламни надписи от фолио. Към тях добавихме колаж от известни перилни и почистващи марки, които отпечатихме на широкоформатен принтер. Като подарък му направихме и работно време с вълни и балончета. В оречения ден направихме монтажа.  Всичко се получи светло, свежо и чисто. Белите рекламни надписи от фолио стояха много добре.

Всичко е добре , когато всички са доволни!

Мартин Гочев
Следвайте ме

About Мартин Гочев

Здравейте казвам се Мартин Гочев. От 2008 година се занимавам с маркетинг и реклама. По настоящем работя с Рекламна Агенция Буржоазия, като маркетинг мениджър. Работата ми е свързана с много динамика. Благодарен съм, че всеки ден научавам нещо ново. Гордея се с доволните клиенти, които имаме. Тяхната благодарност от добре свършената работа е най - голямата отплата.